hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Mozgásban

2009.04.06. 23:44 bazsd

Az egyik dolog, amit semmiképpen sem akartam kihagyni, az LFNS, vagyis a London Friday Night Skating. Brutál trip volt pedig vagy 17 éve korizok. Kölcsönöztem egy Rollerblade-et a és védőszettet a Blue Roomban, ami a starthelytől nem messze egy koris bolt, ahol persze szintén dolgozik egy magyar srác, meg japán, olasz, és mutatóban helyiek is akadnak :-).

Szal kilenc után pár perccel start a Hyde Park Cornernél, minden szöszölés nélkül, kb. 300 korissal indultam el, köztük 7-8 magyarral. Az egész menet a utakon zúgott végig, eszméletlen szmogban, de a gyilkos tempó miatt sok CO2-t, NO3-at és SO2-t vontunk ki a levegőből. Ehhez képest a Bajcsy-Andrássy zöld liget. A tempó 30 km/h ment közben, egy kupacba iszonyúan kell figyelni a többiekre, és egy idő után elképesztő a fíling. Szinte semmit sem látsz az aszfaltból. Csak a lábad érzi a gödröket. Nem látod a repedéseket. Csak az előtted száguldó hátát. A mozgásukból igyekszel kitalálni, mi legyen a következő lépés.

A pubok mellett ácsorgók bíztatnak, és nem néznek hülyének, vagy nem fikáznak, mint ahogy a legtöbbször Budapesten. Elszáguldok egy járdasziget mellett, ahol három nagydarab, soul-énekesnek látszó feka csaj áll, akik visítanak a gyönyörtől, hogy ott robogok több száz nyolckerekű, és a kezüket pacsira emelik, pacsizok, és visítok, közben pedig száguldva kerülgetem a csatornafedőket, az előttem haladókat - on the edge.

Ha megvan a félgagyi Rollerball c. film, vagy láttál már Red Bull Crashed Ice-t, akkor elképzelheted, milyen, amikor tölcsérbe érünk – leszűkül az út, és igyekszel mielőbb fékezni. Több kisebb baleset teljesen belefér, de azon már az én szemeim is fennakadtak, amikor két marshal – ők biztosítják a mentet – kapta el egymást és a járdán állók közé pördült az egyik – és állítólag most lazább tempóban zúztunk!

Nincs sok beszélgetés, mert mindenki a tempót igyekszik tartani, pár szót váltunk, amikor a menetet a marshalok megállítanak minket. Ilyenkor a leggyakrabban elhangzó kérdés, a „Where are you from?”

A csúcspont a Sohón átvágva következik. Transzvesztiták mellett elsuhanva azt látom, hogy a világ másik feléről ide szalajtott túristája nem az istenadta transszexuálisait fotózza, hanem minket. Van, ahol még felismerik az igazi értéket!

5 komment

Címkék: london kori lfns

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr31050817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demizson bobby 2009.04.07. 13:08:02

Szar ez a izé, ez a ragozó nyelv, de nem baj Töki, ezt hívják hard beginning -NEK.
Angolul biztos jobban megy majd.
Hasznos: ha már egyszer megosztasz...., akkor némi infót is feltehetnél, pl. bolt címe, mennyi volt a bérlés, miegymás. Lehet egyszer idetéved valaki....és összefossa magát a sok hasznos információtól.
opinion?

sac 2009.04.07. 16:46:57

én már dzsörzét várom

demizson bobby 2009.04.08. 11:11:44

Na gyerekek, tegnap voltam a magyar-norvégon. Jujjdejó volt, nem részletezném. Amellett,hogy el lettek picsázva, még az jutott eszembe, hogy dzsörzén ismerik-e a krumplisbogácsát?

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.04.08. 23:26:32

Nagyon fontos tudnotok, hogy Bobby mindig okosabb mindenkinél még akkor is amikor nem :-)!

bz007 2009.04.13. 21:25:44

Ez mind hagyján, de fikázta a konyhámat, amit természetesen zokon vettem. :-X
Szal. "kedves" bobby back off, vagy belelépek a szádba a segged lukáig, és nem lesz gond az emésztéssel többé... :-P
got it? :-P

z
süti beállítások módosítása