hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Hullámok hencege

2009.08.02. 23:01 bazsd

A fene se gondolta, h ennyire rámozdulok a surfre. Persze, ezért is jöttem, és amikor csak tehetem a Watersplash-nél felszerelt kamerát nézem , h a műszakok közti szabadidőmben minél többet legyek a deszkán. Hullám- és egyéb időjárás-előrejelzés a könyvjelzőben, vízálló GoPro kamera vásárlásának késztetése egyelőre legyűrve, de hát ki tudja, milyen erős lesz a következő hullám...

SURFING WITH THE HELMET HERO WIDE from benoit de cuniac on Vimeo.

Most szerdán Paullal, a főnökkel voltam kinn a vízen. Paul tapasztalt szörfös, érdemes volt vele menni. Eleinte nagyon szép lassú, egyenletes hullámok voltak, és P. segített fel az elsőre. "Now, go, go, go!!!"; Instrukciónak ennyi elég is volt, látta, hol jön a hullám, és kb. nekünk mi a helyzetünk hozzá képest, és kész, eveztem, felálltam rá, ami annyira meglepett, hogy csak sok-sok másodperc múlva voltam képes leesni a deszkáról – pedig fogtam már máskor is hullámot, szám szerint hármat addig). Utána csak vártuk a hullámokat, végül egy kisebbet sikerült elkapni, és az sem volt tiszta, hanem már a fehér tarajos zavaros, ami max arra jó, ha már kifáradtál, akkor kivigyen a partra.

(Pont itt tartok, siklok a vízen és nagyon élvezem!)

Node tegnap előtt!!! Gyönyörű idő, az óceán szinte már perzselően forró, 17 fokos, a bátrabbak wetsuit nélkül nyomták. Öt komoly hullámból négyre álltam fel kb. 30-40 percen belül! Kezdek ráérezni dolgokra, pl. hogyan praktikus evezni, egyensúlyozni, helyezkedni a deszkán, nemcsak rádobom magam, mint hentes a mócsingot a tőkére, hanem, … áhhh, gyertek ide, és megmutatom! :-))))).

A jó idő persze kicsalta a helyi erőket, és egyszercsak azt vettem észre, h a jersey szörfösök gyűrűjében ülök, és mindannyian azt lessük, hogy ki, h tud hullámot elcsípni a másik elől. Volt ott mindenféle arc, a legszebb látvány, amikor egy longbordos beizzít a maga 3-4 méteres deszkájával, mint amikor a ludak nekifutásból felszállnak, vagy 10-15 méterrel megindulnak egy hullám előtt, és ha nem elég a lendület, akkor pillangózva húznak még rá.

(Na jó, ők igazából nem longbordos szörferek, mert evezőt is használnak, egy mai longboard kb 2,5-3 méteres, kb, fel a fentieknek.)

Ezért néha nehéz megállni, h ne állj fel egy klassz tarajra, de ha vk már előtted a közepén megfogta, akkor a surfetikett szerint te már nem akadályozhatod őt, és fájó szívvel, de kis tomporod a deszka végére kell helyezned, h visszacsússzanj a hullám hátán. Node sokszor a második, esetleg a harmadik hullám a jobb, főleg, h ha az elsővel elment a tömeg. De még ezzel együtt is sokkal jobb, mint a Bajcsy és az Andrássy sarka este 5 és 7 között.

Íme a mai előrejelzés, nem a legjobb, de talán használható hullámok lesznek.

(…) Voltak. Szokás szerint megint nem tudtam befejezni a posztot, mert délben meló volt, vagy másfél órát kellett még pluszban ráhúznom, de kit érdekel, ha három hullámfogásom volt, abból az egyik gyönyörű…

 

Freeze Frames from Holly BEck on Vimeo.

Ja, és a hét legfontosabb magyar vonatkozású eseménye itt Jerseyn, h csütörtökön haza repült az idejét kitöltő potátakollektor management. Gratula!

1 komment

Címkék: surf hullám potáta

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr61284087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kÁzmér 2009.08.11. 10:47:29

Nagy a csend errefelé....
Mi történik, Hullámok Hencege?
süti beállítások módosítása