hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Survival

2009.04.11. 23:55 bazsd

Már megint átcsapnak felettem az események hullámai, és már kezdem felejteni, hogy milyen elképesztő az óceán moraja – ezért tegnap egy naplemente kíséretében emlékeztettem erre magam -, hogy 150-200 méteres függőleges sziklafalról lógattam a lábam, hogy a Rondels Farmról hazafelé gyalogolva Lambert, a főnökünk húzott el a lecsoffadt Land Roverében ülve, majd rá 15-20 percre a fia, Paul, és mindketten bőszen integettek az alkalmazottjuknak! Alig értem a szigetre, és már ismerősökbe botlok mindenfelé!

Alapvetően a túlélésről és az itteniek bemutatásáról szól a mostani topic, ahogy Bobby királyfi jelezte, hogy őt mi érdekelné. Bár ahogy ismerem őt kb. négy éves közös albérletezésünk után az itteni ár-bér viszonyok még inkább lekötnék a gondolatait, és még ebből is lehet topic :-)!

A szigeten a nyulak és a fácánok gyakorlatilag nem félnek az embertől. Vesztükre, mert egyik kedvenc olvasmányélményem jegyében, A galaxis útikalauz stopposoknak – amiben Douglas Adams arról ír miként lehet 30 altair dollárból kihozni a Világegyetem látnivalóinak megtekintését (itt egyébként Jersey font van) -, megosztom veletek, miként érvényesül a darwini kiválasztódás a szigeten, és ezzel egyben a rezsiköltség le is szorítható.

Csabi Gerjenből érkezett, még Pécsről ismerem, és ő az a szigetlakó akinek köszönhetően ráleltem erre a helyre, és egy csomó infóval felpakolt az érkezésem előtt. Csabi, már meglehetősen jól akklimatizálódott, január óta tolja itt a fuckin’-bloody-rock’n rollá-t ( © by Lambert, a gazda), és a lengyel-magyar (vabradanki) többségű, némi portugál sitthordó g*cikkel (© by Verschitz kolléga) kiegészült vendégmunkás közösség előtt megmutatta, mi is az az igazi vadászösztön.

A csapat ugyanis fóliahajtogatás közben rábukkant két fácánra, akik bíztak a fajok közötti egyenlőség tiszteletben tartásában, ám Csabi lebírva a túlerőt (hiszen ketten voltak!) egy-egy szimpla kézmozdulattal letépte a fejüket - ezzel is növelve a magyar kolónia iránti amúgy sem kevés tiszteletet -, ezáltal erősen akadályoztatva őket egy esetleges menekülési kísérlet végrehajtásában. Az eredmény a fazékban látható!

(Photo by Gyadu & Csab)

2 komment

Címkék: fácán túlélés csabi jersey survival

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr521060272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kÁzmér 2009.04.13. 19:00:30

Namármost:

Egyrészt: a túlélésért mindent, innen nézve szimpatizálok a fácánok levadászásával (mellesleg finom leves főzhető belőlük!)

Másrészt viszont: amikor skóciában a Lazy Duck hostelben megszálva (ahol sok-sok kacsa szabadon sétált a területen) kiderült vendéglátóink számára, hogy magyarok vagyunk (Juci, Gyurka s jómagam) aggodalmasan ellenszenves arccal megkértek: ne tekerjem ki egyik kacsa nyakát sem, ha kérhetik...
(Aki ismer az tudja, hogy én is kacsabarát vagyok, nyilván ezt britünk nem tudhatta, viszont rossz élményei maradtak meg kis hazánkról, s a benne élő tréfás kedvű, kacsanyak-kitekergető népekről...)

Szóval: Gratula! Basszátok meg...

kÁzmér 2009.04.13. 19:02:22

+ Hajrá Balage!

Legyint - és mellé!
süti beállítások módosítása