hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Big Wednesday

2009.10.21. 11:42 bazsd

Kerek a laszti, megvan, amiért ide jöttem. Teljesjogú szörfös vagyok, aki nem függ a boltok nyitvatartásától. A kocsi anyósülésén pihen a csodaszép kék, alig használt Bilbo deszka (jó hobbit neve van, és az egyik legpatinásabb brit márka!). Persze, autó, deszka, wetsuit, boots, mindezek csak tárgyak, és még az áraikat is leírhatnám, h kedvenc kommentelőim kreativitást a csúcsra járassam, (Nem volt kevés, de bőven belefért a büdzsébe :-)) és a színdinamika sem utolsó, mer’ a zöld autó passzol a kék boardhoz és a piros berakásos wetsuithoz.

 

Ami a jövőbéli terveket illeti, vannak. Itt behatároltak a lehetőségek ahhoz képest, amilyennek látszottak vagy fél éve, amikor a potátázás kezdődött, de a magamfajta figurának úgy tűnik, akad mi után mennie, az egyik vonal pl. az önkéntes melón keresztül vezet, gyerekekkel, kamaszokkal lehet foglalkozni, miután laza három hónap alatt lecsekkolt a rendőrség.

Elkezdődött a nyelvsuli is, és megint észre kellett vennem, h a 9 fős csoport nagy részét, plusz Endrjút, a tanárunkat sikerült meghökkenteni a kijelentéseimmel, ugyanakkor meggyőzni az érveimmel. Pl. mi segít az angol tanulásban. Papírra vettettük az opciókat, és odakanyarítottam, h vkvel, aki ’apa’-ként viszonyul hozzánk. Na, ezen a leszbikus lengyel csajok őrjöngve, visítva röhögtek, h milyen apáról beszélek/írok. Természetesen egy gájderról van szó, én konkrétan Robra gondoltam, csak hát ugye a csajoknak nem sikerült az idézőjeleket a súlyuknak megfelelően értelmezni.

Nem baj, így elsőre jónak látszik a csapat, amit rögtön az elején kettéosztottak. Debi az 50-es hölgy és Enrjdú a két tanár, én utóbbihoz kerültem, először kissé csalódottan, de sokkal jobb így, mert Endrjú kevésbé tisztán, zártan beszél, ami közel van az igazi angolhoz. Debit megérteni sokkal könnyebb, túlságosan is, oszt a konyha adja két oldalról a másikat – de már egyre kevesebbet!

Ja, a konyha, ahol kis játszópajtásommal, a 60 éves Jannal serénykedünk. Nem hiszek a nemzetkarakterisztikában, de a lengyelek most rendesen alápakoltak, mer’ Macsek is baszott melózni, de inni azt annál inkább, Jan meg dettó – és nem kell messzire menni a farmon, ahol melóztam pedig télleg a legalkeszebb lengyel arcok voltak/vannak.

Szal Jan. Az ő sztorija kissé hézagos, annyit sikerült kihúznom belől, h a ’80-as években legálisan volt kinn az USA-ban, óriási mázlival 15 perc alatt megkapta a vízumot, amelyet a lengyel hatóságok egy évre állítottak ki – nem baj, az USA-ban csak fél évig lehetett vele maradni. Mindegy, Jan meghosszabbította magának a félévet, és Chicagóban élt, ahová egy haver hívta. Amikor majd egy év után visszament először a hatóságok csesztették, de hát mi tudtak vele kezdeni? Kitoloncolták volna, teszem azt akkori NSZK-ba?! Aztán szétment asszonypajtással, és nem tudom, h mindennek egyenes következménye-é, h gyakorlatilag amikor csak Day Off-ja van, ő izmseggrészegre issza magát. Ez történt tegnap, és ma egyszerűen nem képes melózni, ahogy volt ez múlt hét előtt vasárnap is.

Ugye mindezzel az a gond, h veszélyezteti a melót, és leginkább – önös érdekek alapján – az én szabadidőm. Ma, a kényelmes maintenance helyett zúzhattam a konyhába, és nem tom mi lesz így a nyelvsulival. Szal Jan „Ájnó, ájnó, ájnó” – hangzik a válasza mindenre, de lehet, fogalma sincs arról, hogyan lehet egy melót megtartani, ha már megszerezte. (Ma pedig elég tingli-tangli a korábbi pokol konyhája.) 

 

Ja, és miért a cím, a Big Wednesday (John Milius). Szentimentális surf-homázs, a ’60-’70-es évek longbordosainak, amikor még lazán 2,5-3 méteres, vagy hosszabb deszkákkal nyomták, szemben a mai 170-180 cm-es lécekkel. Életstílus film, sztori nem sok, hullámlovaglás, party, Vietnam-katonai sorozás, merengés az idő múlásán, végül jön a szerdai nagy hullám. A színészek, William Katt (jobb szél) számomra a legkevésbé ismert, főleg televízióban nyomta, film és sorozat, moziban meg karakter arc. Semmi extra egy gyors IMDb csekk után. Jean-Michel Vincent (középen) már ismertebb, főleg az Airwolf sorozat (’80-as évek) főszereplőjeként. A jóképű, sztárjelölt csávó is maradt a másod-harmad vonalban Mini Biography. Talán nem utolsó sorban annak köszönhetően, elég hitelesen játszotta, a BW-ben is, az alkeszt.

 

A nagy kedvenc Gary Busey. Ugyanaz, mint az előző kettő, televízió, talán egy kicsit több mozi, és az egyik csúcspont a Point Break, amiben Keanu Reeves idősebb rendőr társa. Ők a nemrég elhunyt Patrick Swayze vezette elnökök bankrabló bandája nyomában loholnak. A gang szörfösökből áll, akik így gyűjtik össze a lóvét a gondtalan tengeri élethez, és az ifjú titán épül be a szörfösök közé, mer’ az öreg kopónak fingja sincs a dologról. Ja, és Gary Busey játszik a Lost Highway-ben is (Tudod kinek :-))!

Szóval itt, ma Jerseyn Big Wednesday van, amire az összes szörfös nagyon gyúr.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr761465132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása