hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Érkezés

2009.04.08. 23:04 bazsd

Vasárnap landoltam a szigeten, és azóta szinte folyamatos a csőlátásom, a dolgok jó és rossz oldalát tekintve, szinte csak az előzőt látom. Kicsit kopnak a korábbi élmények annyi új érkezik, így ez rövid lesz, csapongó, és egyben nagyon, nagyon tanulságos is.

Íme a sziget a repgépből nézve, leszálláskor…

A pecó mint egy felsőközépkategóriás menekültszálló. Na jó inkább csak mint egy átlagos kollégium. Csabi, aki felfedezte ezt a kis paradicsomot, az „elmegy” jelzővel illette a helyet, így nem ért váratlanul amibe csöppentem. Most öten vagyunk a szobában, de az alvással nem volt gond az első este, amikor a másik magyar szobából alig bírtam Csabival a hazavezető 15 métert megtenni. Az érkezés az ugye mindig nagy ünnep, és a maradék pálesz ekkor vérzett ki. Szal vissza már nem viszek belőle.

Első nap lementünk az óceánhoz, és szétfagyasztottuk a lábunk. Szörfösök voltak kinn a vízen nem is kevesen. Jó 3-4 méteres hullámokkal birkóztak. A néhány partra vetett brit bálna bikiniben közelítette meg a kb. 8-10 fokos vizet, egészségükre.

Az utak keskenyek, járda alig, és sokfelé falak emelkednek a padka mentén, úgyhogy mikor megyünk vhova, akkor autó lassít, ha szembe is jönnek. Azér szar érzés, hogy esélyed se lenne félreugrani, de a sofőrmentalitás ég és föld összehasonlítva Budapesttel.

(Fagyasztott lúdtalpak)

Amikor 2003-ban először voltam kinn, akkor felállítottuk a top legszarabb három dolog UK-ben listát és az ellenkezőjét is. (Topfos 3 - No.1.: osztott hideg-melegvizes csap, No. 2.: plató nélküli WC, amibe pottyantva a segged partjára fröccsen a víz, No. 3.: gyerekhám – ez mára eltűnt, de pár éve nagyon népszerű pedagógiai eszköz volt.)

Itt most nagyon kerek. Amivel nem tudok/tudtam betelni, az a buszmegállókban az útra festett négyjegyű szám. Ha azt elküldöd a 66556-os sms-számra, akkor megkapod a legközelebbi buszok érkezési idejét, és minden egyéb infót róluk! Vagyis ha kinn szopnál az úton az esőben, szélben, vagy csak egy fukin’ lazy torist vagy, aki még arra is képtelen, hogy eltegyen egy menetrendet a zsebébe, akkor sincs gond. Ja, a telefont azt viszont vinni kell!

(És ezért jöttem)

Az érkezéshez tartozik, hogy úgy érzem, minden klappol az úttal kapcsolatban, minden a helyére passzol, és ez olyan, mintha a nagy fehérszakállú személyesen protekciózna az ügyeimben. Érkezés után jelezte is, hogy ideje ezt észrevennem. Alig raktam le a csomagjaim, és a szobánk ajtaján már Jehova tanúi közül kettő személyesen kopogtatott, az egyik lengyel volt, aki megígérte, hogy az Big Boss következő, e hétvégi partijára szóló invitálást már magyar nyelvű meghívón kapjuk. Ámen!

14 komment

Címkék: közlekedés surf kollégium szörf jersey tehénke menekültszállás hullámlovaglás

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr191054926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demizson bobby 2009.04.09. 12:03:35

"Nagyon fontos tudnotok, hogy Bobby mindig okosabb mindenkinél még akkor is amikor nem :-)!"

Nos:
1.osztott hideg-melegvizes csap hivatalos neve: kétkaros csaptelep (oppozitja:egykaros keverő...)
2.plató nélküli WC: hivatalosan: mélyöblítésű wc. Fekáliás szennyvíz felfröccsenése elleni védelem: szarópapírt kő dobálni a vízbe. (kaklás előtt!)
3.no comment

Írjál már valamit a potato geruilla commando tagjairól is lécci.
Különben meg lehetne bővebben..., elbírja a ténta.

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.04.09. 12:44:51

Mondom, hogy mindig okosabb :-)!
Csak ezt a blogot nem egy épületgépsz, hanem egy bölcsész-újságíró készíti, aki tisztában van az érdeklődők befogadási kapacitásával. DE! Nyugi Bobby írok mindenről és mindenkiről :-)))!

Pam_macs 2009.04.09. 13:10:31

Pacsi Bépéről! Írtam wiwen, de tárgytalan, most, hogy felfedeztem a blogot! ;-)
Hajrá előre a szörfözés útján!

muveszno 2009.04.09. 15:35:46

Szeretnélek már szörfözni látni!

demizson bobby 2009.04.10. 09:49:57

@muveszno: időközben rájöttem ám, hogy ez a sz(m)örf dolog valójában egy sorozat lesz. Valahogy úgy, mint a Twin Peaks, ahol tudtuk, hogy sose derül ki Laura Palmer gyilkosának személye - valójában nem is akartam, hogy kiderüljön-, de azért bíztunk benne, hogy a végére csak összejön a Coopernek.
Szóval én nem várom, hogy a rollersurfer vízre száll a következő pár részben. Ez egyszerűen így lesz megírva, különben vége lenne a fil..... ;)

makaiÁgi 2009.04.10. 11:22:36

Én is szeretnék még a krumplikról hallani valamit!

dorka# 2009.04.10. 12:06:51

Tetszik a szöveg.
Várom a történet folytatását.

demizson bobby 2009.04.10. 12:42:06

Édesapa, 4 csaj regisztrált,csak azért, hogy írjon neked ide!
Tucc vmit!

kÁzmér 2009.04.13. 18:48:00

Halleluja!
A jó Öreg Kaporszakállú gondodat viseli!
Jó lesz odafigyelni Potato Kommandósunkra!
Go 4 it!

muveszno 2009.04.14. 16:42:34

@demizson bobby: És ha sohasem lép a vízre, pontosabban szeli a vizet??? Az az igazi "művészsorozat"... no de ettől bazsinknak a haja is égnek állna, inkább szaftos emberszeletős szörfsorozatot képzelek el, mondjuk az igazságosztó szörfős, aki éjszakánként nem csak fácánoknak, hanem gaz filmkritikusok fejét nyisszantja le a szörfdeszkájával ... jaj bazsi, nincs kivel elcseszett művészfilmekről vitatkozni...

demizson bobby 2009.04.14. 18:21:07

Az emberszeletelés nem az ő műfaja, attól sokkal kifinomultabb -mondjuk így-, entellektüell módszerekkel rendelkezik.
Ezek egyike a krumplival történő verbális megdobálás.
ákkenhardlivét!

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.04.14. 23:48:19

@muveszno: Örülök, h van itt élet!
Művészfilmekről nem lesz itt hosszú topic. Pl. tegnap olyan fáradtan érkeztünk haza, h erőm nem volt nemcsak a Mátrix-ot megnézni, de még egy laza Dexter sem tudtam lenyomni, a többi magyar már alszik is!

Amúgy a Terminátor jut eszembe az itteni melóról és a már említett Mátrix, mert mindkettőben az a közös, hogy a gépeket szolgálja az ember, és itt is ez történik. Ha megy a traktor nekünk is mennünk kell utána, és gyűjtögetünk, de vm veszett tempóban.

A következő bejegyzés pedig az itteni Rejtő Jenői hangulatot fogja megörökíteni, mert a figurák, hja..., és lehet külön topic lesz Lambert-ről, a gazdáról, mert ő az itteni Piszkos Fred, a kapitány.

demizson bobby 2009.04.15. 14:30:27

bazsd!

nagyon zavaró az új sablon.
fekete alapon kiveri a szemem,hogy világos -és pláne szürke!!!! vékony betűket kell olvassak.
Nagyon mélyre fókuszál az ember,ha fekete alapon olvas, ráadásul folyamatosan fókuszálnod kell,mert nem tudod belőni a szürke vékony vonalakat. (szóismétlés 1-es)
ha így marad,akkor kitagadlak.
köszönöm,hogy építő kritikámat meghallgattad.

ugyanide,de mégis más: ne a külcsintttttttt, hanem a belbecset ......teeeeeeeh!
süti beállítások módosítása