hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

A felszabadulás napja

2009.05.09. 13:08 bazsd

Május 9. van, a felszabadulás napja – nekünk is jobb, ha erre figyelünk, és nem arra, hogy egy hét semmittevés után két órát dolgoztunk tegnap. A sziget észak-keleti részét már végigsétáltam, és tele van a második világháborúból megmaradt bunkerekkel. A Ryan közlegény megmentése - helyenként meglepően valósághű, de alapvetően egy patetikus ömlengés az amerikai katonák áldozatvállalásról - valahogy jobban érezhetővé válik a parton, mint a laptopomon.

(Amikor kezdtem azt hinni, hogy nem úszok meg egy gay partyt!)

Amúgy zabál minket a tétlenség, a tegnapi kétórás meló után ismét éreztem kisebb izomlázat. Vetettünk, vagyis a traktor kiásta, nem túl mély gödrökbe raktuk a krumplit, amit rögtön visszatemetett a gép, oszt jött a permet – ami miatt egy hete nincs most melónk.

Este buli, a többiek vettek egy üveg Dukest a sörök mellé, meg is lett a hatása. Látszott, hogy már a korábbi lendület kifogyóban, és ilyenkor láthatóan felszínre kerülnek a korábban háttérbe szorított dolgok – hogy azt ne mondjam, ellentétek, frusztrációk (család, nő nélkül, a különböző komfortszintek iránti igény, más szavakkal, be lehet-e menni bizonyos szobákba cipővel vagy csak anélkül).

(Ezen még nem én vagyok, de hamarosan...)

A terv, hogy kidugom ma kicsit lógó orrom a szobámból, hogy a helyi világháborús folklórélményekben merítkezzek – ha sikerül jó fotókat csinálnom, akkor feltöltök párat -, és ha jól jön ki a lépés, akár az óceánban is. Mivel megvan a bolt, ahol lehet ruhát és deszkát bérelni a szörfhöz, de nem biztos, hogy ez ma összejön.

A mi felszabadulásunk úgy tűnik, még nem jött el.

2 komment

Címkék: party gay világháború vetés felszabadulás dukes komfortszintek

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr731111402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balojazz 2009.05.09. 23:29:40

Ez Jersey-n TÉNYLEG a felszabadulás napja. A szövetségesek annyira kevéssé tartották fontosnak a szigetkét, hogy az 1944. jún. 6-i partraszállás során (és később) kihagyták, és a német helyőrség csak majd' 1 évvel később, a háború végeztével kapitulált. Biztos jó a krumpli arrafelé, így nem hiányzott a káposzta. Arrafelé nácik arattak (aratt-attak). Ez lehet a jersey történelem.

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.05.10. 11:08:53

@balojazz: ilyen a szigetlét. Pl. Grosnez, ami az erődvonalak mentén épült vár, 1340 körül, egy jól védhető pont, CSAK, soha sem volt vízutánpótlása, és a területe is kicsi, így kaja se nagyon fért oda. Kb. egy hét alatt kiéheztethető volt volt a csapat, már akkor is. Így gondolom, ezért nem tököltek a partraszállással. Tegnap egyébként gyerekparti volt az egyik partmenti toronyban...
süti beállítások módosítása