hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Rezeg a léc

2009.07.11. 17:16 bazsd

Hát, nem tom, mi lesz itt, lehet, h átmeneti állapot lesz a Les Cherrieres hotel az életemben, és én is az övében, és nem is biztos, h olyan szar lenne eltávolodni ettől az egész bentlakásos kommunától. Pár hete már érezem, h elszakadtam a külvilágtól, és hiába jó a zúzása a helynek, de ez előbb-utóbb véget ér, illetve ért. Már kezdenek elmaradozni a hajnali 1-2 óráig tartó trécselések, és méginkább ez lesz télen. Máriusz az abszolút elszigetelődéssel ijesztgetett. Kb. olyanok leszünk, mint a macik beásva a hó alá.

A jelen helyzet mindenesetre érdekesebb, mint az, h milyen unalmas itt a tél, főleg, hogy lehet, a jövő hetet sem érem meg a hotelben. Csak a szórakoztatásotokra elmesélem, Brunó milyen újabb módon keseríti az éltem. (Tegnap még számos kisebb nagyobb dolog jött össze, a kedvencem egy jó kis csoportdinamikai példa, majd a következő poszton, esetleg – írjatok, ha kíváncsiak vagyok rá, csak annyit, h kávéscsésze.)

Node vissza B.-hez. Majd minden nap kapjuk a konyhai és az éttermi szállítmányt, és a konyhai mosogatás mellett azt is nekem kell elrendeznem, vagyis valójában nemcsak kipí vagyok, hanem kúk/cook is, aki szépen bedolgozik a séf keze alá. Pl. megjön 20 kiló potáta, meg vagy 5 kg parsnipe, ami olyan, mint valami mutáns fehérrépa, kinézetre abszolúte, a vastagsága miatt érzem azt, hogy genetikailag megpiszkált, mert még életemben nem láttam alkarvastagságú gyökereket. Szal ezeket a mosogatás mellett, meg mikor még mit.

Tegnap is érkezett anyag rendesen, lementem az alsókonyhába, h csekkoljam a szállítmányt, a fenti tételek mellett találtam még, gyümölcsöt, cukrot és valami zöldborsószerűt, ja és egy elgázosított konyhát. Ugyanis Brúnó rotyogtatott vm levesszerűt a tűzön, amit szépen ott hagyott a lenti konyhában, miközben meglehetősen összetett, ízlelőbimbajainkat több irányból is ingerlő, elképesztő ínyencséget készítette a reggeliző vendégeink számára az emeleti konyhában. Tojásrántottát. Időnként még összetettebb receptek is akadnak, mert van, hogy gomba, sőt, sonka is kerül a serpenyőbe, h a konzerv babról és a kolbászról nem is beszéljek. (Ez a britis brékfaszt, szemben a műzlis, pirítós kontinentálissal – ha esetleg ez még új vknek)

A lényeg, h a konyhában terjeng vm, amit már füstnek is lehet nevezni, nemcsak gőznek, de mégis a szakács reszortja, h piszkálja a tűzhelyet. Ezért a lenti konyhából felhívtam a házitelón Brúnót, vm meglehetősen rotyog egy fazékban, plusz elújságoltam, mit kaptunk mára a szállítóktól. B. közölte, h ne nagyon izgassam magam a fazék tartalma miatt, mer az az ő biznisze. Jó, teló le. Bár lassan már látni is alig lehetett a konyhában, de mindegy, amit a góré mond az szentírás. Két perc múlva Evelina hívta, B.-t és el is zárta a gázt (lehet, h nem is ebben a sorrendben). És az a szép az egészben az, hogy mindez este már úgy állt össze a fejekben, én majdnem leégettem az alsó konyhát, ahogy azt máj perszonal guitar hiróm, Rob az esti előadásában poénosan előadta. Hát ez van, ha a szakács és a művész egy asztalnál falatozik.

(A tegnapi poszt lejegyzése óta sokminden történt, olvassátok a blogot és megtudjátok…)
 

10 komment

Címkék: konyha szívás brúnó

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr311240597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demizson bobby 2009.07.11. 18:12:14

izéizé....ööööö. mmmmmmm....
aaaaaaaaaa....
eeeee.
kávéscsésze!

demizson bobby 2009.07.11. 19:29:48

"amit a góré mond az szentírás. Két perc múlva Evelina hívta, B.-t"

most őszintén valld be, hogy te szóltál Evelinának, vagy magától érezte a bűzt és jött oda, miközben te nyugodtan borogattad be a vekni kenyereket az asztal alá száradni?

Robnak pedig azt üzenem a balkánról, hogy okosan vicceljen, mert könnyen a száradó kenyér mellett találhatja magát, azt el együtt lesznek elásva a főd alá.
Brunci mellé.

más: most ako ilyen John McClane-es szopózónába kerültél, hogy mindig van valami aszt nem lehet nyugodtan élni, vagy egyszerűen antiszociális vagy?
Ne rágd magad a Brúnón és főleg ne nézd főnöknek, de azé jó vóna ezentúl odafigyelni arra is, hogy nem-e ég oda a pürkűt.
kávébab

balojazz 2009.07.13. 07:39:45

Ööö. Most akkor összefoglalom a fő konfliktusaidat a munkádban: szöttyedt kenyér az asztal alatt (húú!), gázelzárás (hűű!), elszigetelődés egy atlanti-óceáni szigeten (tyühűű!). Ezekhez képest eltörpül, hogy 40 éves korodig egzisztenciát teremts 3-4 évi munkával. A helyedben, ha seggbe rúgnak, odatartanám a másik farpofámat. Vagy valamit nem értek. Blogozd ki nekünk.

demizson bobby 2009.07.13. 10:36:30

@balojazz: Jaj komám, hát ez egy önérzetes bölcsész ám! Nem elég,hogy nincs érzéke a száraz kenyerekhez, de még neki áll feljebb.
A izével is, aaa Lambipapival is hogy összeugrott, pedig az egy áldott jó ember.
Szegény kínaiak meg napi fél dollárért dolgoznak a dubai építkezéseken, étlen-szomjan 60 fokban, nem ám egy órán keresztül locsolják a virágokat. Na ott aztán kuss van.
Baázska meg pszichodrámázik itt nekünk ahelyett, hogy hypót öntene a levesbe. ejjjjjmá

csijja 2009.07.13. 21:41:29

Mind csak osztyátok az eszet! Csinál valamit? Csinál. Ti meg csak szépen tűritek, amikor valami nem klappol a melóhelyen. HÁT PERSZE!! Kiálltok magatokért nap mint nap. HÁT PERSZE. Nyilván sírtok. Otthon, anyunak, apunak, barátnőnek, mindenkinek. Milyen emberek vannak, mennyire hülyék, és különben is: nektek mindig igazatok van. Kinek sírjon?? Hova tegye?? Szerintem pont IDE!!!

balojazz 2009.07.13. 21:49:39

@csijja: Hát így Hungariansucker lesz az új cím. Hogy maradhasson a régi, szerintem össze kell szorítania a segge lukát. Megszoksz vagy megszöksz. Ott van Csabi, aki vígan pakolja a zsét félre, és még jól is érzi magát, mindezt január óta. A panasz legyen arányban a sérelemmel és a kapott bérrel.

demizson bobby 2009.07.13. 23:02:04

@balojazz: véletlenül egyetértek. hö!?
Dejazér a Csabber az nem idealista, így nem is szaladgál pofontól pofonig. Azonkívül Baázskának nagyon szurkolok.
A hungariansucker-ért speciel különdíjra jelöllek.


@csijja: az van ám, hogy ő írja a blogot, mi meg fikázhatunk ha akarunk. Persze nem akarunk, de attól még ezek a szerepek ;))))
Egyébként nekem az a munkahelyi stratégiám, hogy időnként (úgy 3-4 havonta) kiengedem a gőzt, és hangosan kurvaanyázok 3 percig, de csak akkor ha tudom, hogy a főnök is hallja. Innen tudja, hogy az az aranyos kis droid ott bent a szobában, könnyen Megatron nagyúrrá változhat.

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.07.14. 02:46:11

@csijja: Köszi :-) végre vk fogja a lényeget. Ami szopás ebben, az megéri, megérte azokért az órákért, amiket ma sikerült az óceánban tölteni. Szörföztem, és nemcsak hasaltam a deszkán, hanem felálltam rá irányítottam. Lassan kiérdemlem a blogcímet. Közben gyönyörű idő. Lelki szemeim előtt már peregnek is az odamondogatások, de ha csak egyszer is állt már vk lécen kinn a hullámokon, az nem nagyon felejti. Gyertek ide, és próbáljátok ki :-).
Másrészt én is teszek félre zsét, heti 100-120 fontot, amihez jön majd a loyalty bónusz, ha kibírom október végéig, az még plusz kb. 300 font. És itt télleg az a szép, ha nem teccik, akkor lehet múvolni, de az összes hülyeség ellenére ez a hotel nagyon jó választás volt. Munka, kaja, jó társaság, jakúzák, és teniszpálya, szaunával, edzőteremmel, stb. szal négy az egyben (az utolsó négy egy, igyenes hotelszolgáltatások).
Csabiékat meg ne irigyeljétek, mostanra már Lambi lenyugodott, de nem leányálom, ami van. Het 70! órát melóznak most, felkelnek esznek cigiznek oszt potátáznak, este váltva fürcsi, mert négyen kuporognak egy szobában, amiért többet perkálnak fejenként, mint én a kis single bedes rúmomért. (Senki sem zavart el a framról, maradhattam volna, de úgy DÖNTÖTTEM, hogy nekem több kell!) Oszt kaja, és mindenki ágyba, másnap ugyanez. Itt meg szabadon gazdálkodhatok a ráérő időmmel. És nem rinyálok, h nincs perspektíva, mint otthon, és mások rinyáját sem kell hallgatnom, akik adott esetben jóval többet keresnek, és még nekem kell megértenem őket. Hát a nagy redvás faszt!
Szívás az akad, de hülyék is mindenhol :-). Ez a blog, pedig mint észrevehettétek, nem egy panaszlista, de akadnak nehéz helyzetek, amiket megosztok akárkivel, oszt ennyi. De pont a legszarabb szitukban akad mindig vm bíztató, épp ezt akarom megírni a következő posztban, és amíg kedvemre szörfözhetek és a csapat is jó, addig mér mennék máshova?!
Olvassatok és kommentezzetek :-)))

balojazz 2009.07.14. 08:40:14

@bazsd: Ööö. Heti 100-120 fontot teszel félre???? 112,5 fonttal számolva a mostani árfolyamon az havi száznegyvenötezer forint. Hm-hm. Ez megér egy új posztot. Merhogyezis: hogyisvanez?
süti beállítások módosítása