hungariansurfer

Kísérlet arra, hogyan lehet egy tenger nélküli ország lakójából szörfös, nemcsak a neten... meg egy kis ez, az, főleg lila.

Konyha, szörf, hisztori

2009.09.17. 00:13 bazsd

Nem, nem szűnt meg a blog, csak kissé lelassult. Igaz, a legutóbbi poszt után három nappal majdnem kiraktam a Breaking News 2., mert Brunó elő alkalommal ittlétem során megdicsérte a munkámat, másrészt pedig a szörfsikerek nyomtak. Kezdtem 8’ (láb) hosszú soft borad-dal, ami olyan, mint egy kemény szivacs tábla, csak surf formája van, és eljutottam a 6’8”-as üvegszálasig, és már ezzel is minden hullámot meg tudtam fogni. Amúgy hullámügyileg nagyon gyenge ez az időszak, már 1-2 lábnyi, olyan 40-50 cm-eseknek is nekiestünk, mert hogy Florin is rákapott, és már ezeket a gyenge vackokat is sikerült meglovagolni. Úgyhogy várom a szombatot és vasárnapot, amikorra kétcsillagos faszaságokat ígér a Magicseaweed.

Még gyorsan a melóról annyit, hogy ellenkezőjébe csaptak át a viszonyok. Brunó elismerése nemcsak egyszeri, hanem immár lassan három hete teljesen normális a munkakapcsolatunk, sőt, időnként még ő védi az érdekeimet másokkal szemben (pincérek, másik kipi srác). Szal, a nyugodt viszonyoknak köszönhetően készülök egy olyan télre, amikor jól felszívom magam, megtolom az angolt ezerrel, és ötletelek mindenféle projekten.

Vissza a gyökerekhez

Az egyik téli szórakozásom, hogy elkezdtem olyan magyar történelmi figurákat keresni, akik itt éltek. Az első, akibe beleakadtam Teleki Sándor, az 1848-49-es szabadságharc majdnem elsővonalbeli tisztje volt - ezredességig vitte. Renegát attitűdje tíz évvel később is forradalomba vitte, akkor épp Garibaldi mellett szolgált, utána lenyugodott, és főleg saját birtokainak igazgatásával bíbelődött, meg időnként írogatott a fiatalkori forradalmi kalandjairól, végül 71 évesen szenderült örök nyugalomba.

Ja, és hogy mit csinált itt?! A szabadságharc leverése után ő is zúzott elfelé Hungaryból, és valszeg épp azért másodvonalbeli tiszt, mert ő lelépett az aradi börtönből, de jelképesen a császári haditörvényszék így is végrehajtotta rajta a halálos ítélete. Pár év bolyongás után Jersey kötött ki, méghozzá az ugyancsak emigrációban élő Victor Hugo körének volt állandó vendége 1852-től, egész addig, amíg Viktor be nem szólt a Királynőnek. Akkoriban az angolok a franciákkal és a törökökkel voltak szövetségben az oroszok ellen (Krími háború), így kicsit kínos lett a francia disszidens angol területen való vendégeskedése.

Na, ennyi a történelem óra épp elég. A másik nagy tervem, hogy nyár elejére össze akarok szedni pár embert egy klasszikus surf road movie-hoz. A mostani durva elképzelés, hogy Európa nyugati partját végigjárva szörfözünk, és mindezt fotókon és blogon örökítjük meg, vagy eladom az ötletet az itteni médiának és/vagy esetleg az otthoni kifáradt agyú kertévéseknek?! De ha nem is akarunk vele vagyont keresni, akkor is mekkora buli, bezsuppani egy nyitható tetejű klasszik VW-be, vagy egy rá hajazó mikrobuszba, és Newquay-től Liszabonig végigsiklani a hullámokon, és közben megtanulni a hullámlovaglást. Sió, remélem, Sárival együtt ki tudsz venni szabit, és megvan a tökéletes fotómunka. Hát nem király?!

Az utóbbi hetek óriási (újra) felfedezése számomra a Teancious D eddigi zenei munkássága, aki nézegeti a Facebookot, az esetleg sejti miért. Ha tehetitek, nézzétek meg újra a Rocksuliiit!

:-)))

Black Jack és Kyle Guss óriási meta-rock őrülete olyan a zenének, mint Tarantino a filmnek. Csupa közhelyből van összepakolva, mondhatni semmi eredeti nincs benne, de mégis úgy vannak összecsusszantva rocktörténet közhelyei, h azok minőségileg vm újat adnak. Plusz tömény (ön)irónia, mint a Tribute, ami vallásos áhitattal átitatott tisztelgés a világ legjobb dala előtt, ami sajnos örökre elveszett miután egyszer előadta a csapat (ez lenne a rocktörténet 42-je!). Ha létezik valamilyen formában túlvilág, akkor ott most Douglas Adams nagyon kedvesen mosolyog, és megigazítja a törölközőjét.

(... Megint gondolkodom a migrán, mert a blog.hu ígérte a nagy felújítással a mennyországot. Most épp nem tudok safari alól szerkeszteni és a file-töltés sem megy. Köszi. Ezt meg leveszem, ha működik megint, mint régen.)

8 komment

Címkék: konyha teleki sándor black jack tenaciuos d surfing tribe school of rock kyle guss hisztori

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariansurfer.blog.hu/api/trackback/id/tr491387505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phil Co. 2009.09.17. 12:32:56

Mit is mondhatnék? A surf road movie számára a galateia teret ad, ha nem ugranak akkorát a kertevék... (-:
Uff!

demizson bobby 2009.09.19. 10:05:13

kevés lényeg, sok álmodozás.
Nem vagy te unatkozó, milliomos amerikai jackass.
Báze, gyütögessé a nyugdíjas évekre inkább, mert a roadmuvi után közvetlenül az jön.

Tervekkel tele a padlás.
Brúnót pedig megbecsülni, nehogy természetesnek vedd a pálfordulást, lehet, hogy csak p.-t kapott.

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.09.19. 11:19:47

@demizson bobby: Bobby én az álmaim miatt léptem le otthonról! Most éppen hízlalom a ludat. Téged meg ezek szerint kihúzhatlak a listáról. És különben is mit mesélnék nektek, meg az unokáknak, mer' a rómúvi a'zílet sója.
Brúnót meg becsülöm, főleg a tegnapi nap után. Megkínálta Macseket minden földi jóval, amiből már nekem is kijutott bőven, de a srác tegnap döbbenhetett rá igazán, h mit is játszott el a lazulásával.

balojazz 2009.09.21. 00:19:08

Osztom demizson véleményét. Ötletelj projekteken, de oanokon, ahol az állandók: bankszámla, munkahely, munkaidő, város, idő etc.; a változók pedig nevek, összegek, idő. Oszt kész. Lehet, hogy az álmaid miatt mentél ki, de ki az, aki álmodik? Utóbbi fontosabb előbbinél, mert álmodó nélkül nincs álom. A lét határozza meg a tudatot, nem pedig a tudat a lét.

pecsi.h.zoltan (törölt) 2009.09.23. 19:37:33

leszek a sofőr meg a beszédhibás narrátor :D legjobb.
Tarantino inglorious basterds-e hasonlóképp klisé móvi, de valami brutál :D szandicsini

bazsd · http://www.hungariansurfer.blog.hu 2009.09.24. 01:13:32

@roquentin: Na, ez teccik, ketten már vagyunk, épp nézegettem, h milyen gépjármű lenne a legalkalmasabb. Valszeg egy két oldalról kormányozható lakóautó az ideális.
Amúgy, mi is meg tudjuk csinálni a saját médiahekkünket

pecsi.h.zoltan (törölt) 2009.09.24. 12:39:46

@bazsd: A többiek meg úgy látom tömegpszichózisban szenvednek :) "Amíg van kenyér, s a disznó kövér, mondd kit érdekel, hogy ki vagyok én?" Há' nem érted, hogy az élet nagy lényege, hogy robotolj egész nap, és a kurva pénzed számolgasd? :DD

balojazz 2009.09.28. 01:23:51

@roquentin: Hja, Hobo is Marxra rímel, köszi. Hábbezony, van olyan élethelyzet/életkor, amikor az ember robotol, számolgatja a kurva pénzét; vagy ha nem ezt teszi, akkor az hiba. Nem mellesleg blogolónk is ezt teszi, illetve ezért ment ki innen.
süti beállítások módosítása